Košarka
20

Sulejmanović za Klix.ba: U Barceloni sam mnogo naučio, Cibona je dobra sredina za razvoj

Piše: D. B.
Emir Sulejmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Emir Sulejmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Košarkaški reprezentativac BiH Emir Sulejmanović karijeru će nastaviti u KK Cibona, a nakon postizanja dogovora s hrvatskim klubom u izjavi za portal Klix.ba je izrazio zadovoljstvo novom sredinom.

Dvadesetjednogodišnji Sulejmanović je bio član Barcelone B, a tokom tog perioda je kratko boravio na posudbi i igrao za talijanski klub Capo d'Orlando. Priliku u prvom timu Barce nije dobio pa je ovog ljeta odlučio promijeniti sredinu.

"Ugovor s Barcelonom je raskinut, pronašao sam novi klub, a to je Cibona. U Barceloni mi je bilo zaista lijepo, naučio sam mnogo toga i stekao vrijedno iskustvo", izjavio je Sulejmanović.

Njegov cilj je da se nametne treneru Cibosa te osigura mjesto u početnoj petorci.

"Zadovoljan sam uslovima koje mi je ponudila Cibona, radi se o klubu koji je trenutno najbolja sredina za moj razvoj. Naravno, čeka me borba za priliku za igru", rekao je mladi košarkaš.

On je nedavno stekao pravo nastupa za reprezentaciju BiH te se trenutno nalazi u Sloveniji na pripremama s ostatkom bh. državnog košarkaškog tima.

"Puno mi znači to što sam napokon dio reprezentacije BiH, dugo sam čekao ovu priliku. Atmosfera u timu je odlična, dobro radimo, momci su odlični i lijepo su me prihvatili", istakao je Sulejmanović.

Reprezentaciju BiH očekuju kvalifikacije za Eurobasket.

"Zaista vjerujem u ovu ekipu. Trebamo dati svoj maksimum i željeni rezultat neće izostati", završio je Sulejmanović.