Košarka
6

Renfroe zbog povrede neće nastupiti za BiH u kvalifikacijama za Eurobasket

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Iz Košarkaškog saveza BiH je saopćeno da bh. reprezentativac Alex Renfroe neće igrati u kvalifikacijama za Eurobasket jer se još uvijek nije oporavio od povrede skočnog zgloba.

"Obavještavamo javnost da se Alex Renfroe 23. augusta javio Ljekarskom timu košarkaške reprezentacije BiH radi obavljanja pregleda u cilju utvrđivanja njegovog zdravstvenog stanja i mogućnosti da nastupi u dresu reprezentacije BiH u predstojećim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon što je izvršen uvid u postojeću medicinsku dokumentaciju, obavljene su detaljne dijagnostičke pretrage te je konstatovano da je Renfroe u više navrata imao povredu desnog skočnog zglova. Posljednja od tih povreda datira od 9. augusta te je trenutno u toku liječenje u Njemačkoj, za šta postoji validna medicinska dokumentacija. Dijagnoze koje je ljekarski tim reprezentacije BiH postavio nakon pregleda u cjelosti potvrđuju nalaze ljekara u Njemačkoj te sa žaljenjem konstatujemo da Alexovo zdravstveno stanje zahtijeva aktivno liječenje, odnosno nastavak terapije i pauzu od sportskih aktivnosti", navodi se u saopćenju KSBiH.

Renfroe je izrazio žaljenje što je prinuđen propustiti utakmice reprezentacije BiH te je kolegama poželio sreću. Uvjeren je da će reprezentacija i bez njega izboriti nastup na Eurobasketu. Istakao je da će biti uz reprezentaciju kao navijač, kao i da će kao igrač biti na raspolaganju selektoru. On s nestrpljenjem čeka novi nastup za reprezentaciju, čim mu to dozvoli zdravstveno stanje.