Košarkaš Charlottea
37

Raspisan nalog za hapšenje NBA zvijezde, brutalno je pretukao djevojku s kojom ima dvoje djece

S. G.
Američko pravosuđe raspisalo je nalog za hapšenje košarkaša Charlotte Hornetsa Milesa Bridgesa, zbog toga što je brutalno pretukao svoju tadašnju djevojku s kojom ima dvoje djece.

Bridges je već osuđen na tri godine uz zabranu prilaska bivšoj djevojci u trajanju od 10 godina zbog ovog nedjela, ali je presuda bila uvjetna.

Međutim, sjajni košarkaš je tu zabranu prekršio još u januaru jer je razbio staklo na automobilu bivše djevojke ispred njenog stana nakon jednog verbalnog sukoba.

Bude li sud presudio da je prekršio zabranu prilaska, Bridgesu će biti aktivirana uvjetna kazna zatvora.

On prošle sezone nije nastupao u NBA ligi jer se protiv njega vodio sudski postupak. Nakon okončanja istog, NBA ga je suspendovala na 30 utakmica, a 20 je već odradio.

Uoči ove sezone Charlotte Hornetsi, u kojima je proveo cijelu karijeru, potpisali su s Bridgesom jednogodišnji ugovor vrijedan 7.9 miliona eura.

Bridges je trebao propustiti još prvih 10 utakmica ove sezone i onda se vratiti u ekipu, no sada je to pod velikim upitnikom.

Prije ovih nedjela, predviđana mu je blistava karijera. Bridges je bio zvijezda NBA lige u usponu, a u sezoni 2021./22. prosječno je postizao 20.2 poena po utakmici uz sedam skokova i 3.8 asistencija.