Košarka
1

Pandža: Protiv Francuza moramo biti bolji i opušteniji

FENA
Josip Pandža (Foto: FENA)
Josip Pandža (Foto: FENA)
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je započela nastup na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Španiji. Izabranici selektora Josipa Pandže su u prvom kolu pobijedili selekciju Dominikanske Republike s 84:59.

Pandža je nakon uvodne pobjede zadovoljan pristupom utakmici i borbom za svaku loptu, ali naglašava da ga brine veliki broj promašenih ''zicera'' i penala, te ljutnja mladih bh. košarkaša nakon što naprave grešku.

"Prva utakmica je uvijek veoma teška na ovakvim takmičenjima. Utakmicu smo dobro otvorili, napravili značajnu prednost i to sačuvali do kraja. U nastavku meča smo uspjeli očuvati razliku i upisati pobjedu. Čestitam svojim igračima na velikoj dominaciji u skoku što pokazuje koliko su bili borbeni, ali brine me veliki broj promašenih zicera i penala, te ljutnja pojedinaca zbog svojih grešaka", izjavio je Pandža za Fenu.

Selektor BiH naglašava da je 31 ofanzivni skok bio ključ pobjede BiH protiv Dominikanske Republike, ali da je evidentno da su pojedini košarkaši BiH pod pritiskom prevelikih očekivanja, te da će u narednoj utakmici protiv Francuske morati biti bolji i opušteniji.

Košarkaši BiH u drugom kolu u subotu odmjerit će snage s Francuskom (16:30), koja je u prvom kolu nakon produžetka poražena od Koreje s 90:84.