Košarka
2

Pandža: Nadam se napadačkom rapoloženju kao protiv Južne Koreje

FENA
Josip Pandža (Foto: FENA)
Josip Pandža (Foto: FENA)
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv selekcije Australije igrati meč osmine finala Svjetskog prvenstva koje se održava u španskoj Zaragozi.

Izabranici Josipa Pandže u grupnoj fazi su pobijedili Dominikansku Republiku i Južnu Koreju, a poraženi su od pobjednika grupe Francuske. Selektor BiH se nada da će njegov tim imati više hrabrosti i kvaliteta od Australije.

"Velika utakmica i za nas i za njih. Nadam se da ćemo mi imati više hrabrosti i kvaliteta za prolazak dalje. Australija je veoma nezgodan protivnik, igrali su egal utakmicu s Kanadom koja je, po meni, uz Ameriku prvi favorit prvenstva. Njihova igra dosta ovisi o raspoloženju dva igrača, Fullartona i Frolinga i nadam se da ćemo u odbrani naći lijek za njih, te da će naši igrači biti napadački rapoloženi kao protiv Južne Koreje", izjavio je Pandža za Fenu

Australije je u grupnoj fazi takmičenja upisala poraze od Kanade i Kine, ali je za plasman u osminu finala bila bolja od Finske. Utakmica između Australije i BiH će biti odigrana danas u 18.15 sati.