Bez ikakve pomoći
255

OKK Spars: Nismo dobili niti jednu marku od bilo koje institucije u BiH

Piše: K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Trener OKK Spars Marko Trbić održao je vrlo emotivan govor na konferenciji za medije pred meč 21. kola Druge ABA lige protiv Heliosa, u kojem se požalio da jedan od najboljih sportskih kolektiva u BiH nije dobio nikakvu pomoć institucija u BiH.

Trbić se na početku osvrnuo na nedavni meč protiv Sutjeske u kojem je Spars u finišu stigao do preokreta i pobjede te je istakao da se nada kako će njegovi igrači protiv Heliosa pokazati bolje izdanje.

"Protiv Sutjeske smo odigrali ispod svojih očekivanja, bili smo desetkovani zbog nekih povreda i bolesti, ali zadovoljni smo pobjedom. Pokazali smo karakter, ali ne i veliki kvalitet, no nadam se da ćemo sutra igrati puno bolje", rekao je Trbić.

Nakon toga on je rekao da OKK Spars u ovoj sezoni nije dobio apsolutno nikakvu podršku državnih, kantonalnih i opštinskih institucija bez obzira na ostvarene rezultate.

"Nažalost, moram reći da od početka ove sezone, a to je septembar, nijedna jedina KM nije ušla u naš klub, osim iz firme jednog čovjeka. Dakle, iz svih opština, kantona i države nismo dobili ništa. Ja mislim da nijedan klub u BiH nije više državni klub od OKK Spars, to je klub koji je dao 40 reprezentativaca u raznim kategorijama. Da smo znali da će se to desiti, ne bismo prihvatili poziv u Drugu ABA ligu", rekao je Trbić.

Medijima se obratio i košarkaš Fahrudin Manjgafić koji je prošli meč propustio zbog bolesti, a on je rekao da je atmosfera u ekipi sjajna.

"Bolest je iza mene i sada je sve dobro. Kao ekipa treniramo dobro, igramo dobro i samim tim atmosfera je odlična. Mi znamo koji značaj nosi sutrašnja utakmica, dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu jer znamo koju prednost donosi domaći teren u play-offu", rekao je Manjgafić.

Meč između Sparsa i Heliosa igra se u srijedu u dvorani na Grbavici od 18:00 sati.