Petorica imenovana
7

Novi slučajevi koronavirusa u NBA ligi, zaraženo ukupno 14 igrača

FENA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Koronavirus se nastavlja širiti među igračima sjevernoameričke košarkaške NBA lige. O novim slučajevima zaraze izvijestile su ekipe Philadelphia 76ers, Boston Celtics, Los Angeles Lakers i Denver Nuggets.

Iz Philadelphije su saopćili da su se tri člana kluba zarazila. Klub nije želio saopćiti imena zaraženih, stoga se ne zna da li su u pitanju igrači, članovi stručnog štaba ili pratećeg osoblja, javlja STA.

Zaražena su i dva člana Los Angeles Lakersa, a također se ne znaju njihovi identiteti. Poznato je da su bili u kontaktu se ekipom Brooklyn Netsa, gdje su prije par dana evidentirane četiri zaražene osobe.

U Bostonu je zaražen košarkaš Marcus Smart, koji je informaciju saopćio sam i dodao da se dobro osjeća i da nema nikakvih simptoma koronavirusa. Denver Nuggetsi su također prijavili jedan slučaj zaraze.

U NBA ligi za sada je poznato pet imena zaraženih košarkaša: Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Christian Wood, Kevin Durant, Marcus Smart, a pored njih nepoznata su imena trojice košarkaša Brooklyn Nets, tri člana Philadelphije, dva člana Los Angeles Lakersa i jedan Denvera.