Košarka
179

Mulaomerović: Švedska je nezgodna, igrači su imali veliki pritisak

Piše: O. T.
Damir Mulaomerović (Foto: Klix.ba)
Damir Mulaomerović (Foto: Klix.ba)
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović dao je svoj komentar nakon pobjede našeg tima nad Švedskom (74:71) u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2017.

Naš tim je slavio u dramatičnoj završnici i sada nakon dva kola imamo pobjedu i poraz koji nam je nanijela Rusija (83:54) u Permu u 1. kolu.

"Igrači su imali veliku dozu pritiska. Sjajna atmosfera u Skenderiji je doprinijela da odigramo ovakvu utakmicu. Vidjeli ste da je Švedska jako nezgodna ekipa i morali smo se dobro potruditi da pobijedimo. Možda smo mogli bolje privesti utakmicu. Međutim, ne treba zamjeriti momcima, jer stvarno su bili pod velikim pritiskom", kazao je Mulaomerović.

Presudnu ulogu u završnici odigrao je 17-godišnji Džanan Musa koji je utakmicu završio sa 17 poena.

"Džanan Musa je jedan projekat bh. košarke. On ima 17 godina, a igra tako zrelo i hrabro. Igrače poput Mirze treba čekati, on je naš lider. Svi su večeras odradili sjajan posao", smatra selektor.

Naredni meč igramo za sedam dana sa Rusijom u Mejdanu, a onda gostujemo u Švedskoj.

"Trebamo ponoviti prvo poluvrijeme iz Perma. Uz ovakvu atmosferu možemo dobiti Rusiju i ići rasterećni u Švedsku da ostvarimo tu pobjedu. Vjerujem u moje momke. Vjerujem da s Mirzom u utakmici u Tuzli uz jednu ovakvu atmosferu možemo doći do pobjede", rekao je Mulaomerović.