Kvalifikacije za SP
34

Košarkaši BiH treniraju pred Češku i priželjkuju veliku podršku u Skenderiji

D. P.
Zmajevi čekaju još dolazak Kamenjaša (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je trening i tako nastavila pripreme za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2023. godine igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Kapiten reprezentacije BiH Miralem Halilović stigao je sinoć i odradio trening. Poručuje da se obradovao dolasku na okupljanje i da je poželio biti sa svojim saigračima.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Prije svega, okupili smo se skoro svi i čekamo da se Kamenjaš priključi, dok Musa nažalost neće biti tu. Sretan sam što smo se ponovo okupili. Atmosfera je, kao i u posljednje tri ili četiri godine, odlična. Moram reći da sam malo i poželio, jer sam propustio dva posljednja ciklusa zbog povreda. Sinoć smo odradili prvi trening i počeli smo ponavljati akcije koje želimo raditi protiv Češke, tako da se počelo raditi sa specifičnim dijelom za utakmicu. Večeras bismo trebali biti u kompletnom sastavu, raditi i spremiti se za Češku kako bismo uz pomoć gledatelja, kojih želim vidjeti što više na tribinama, krenuli pobjedom u kvalifikacije, kao i prošli put", rekao je Halilović koji se potom osvrnuo i na rivalske ekipe:

"Najveća stvar je u kakvim će sastavima doći ekipe. Doslovno se može desiti da svaki ciklus dođe nova ekipa, jer zavisi od Eurolige i NBA lige. I više nego respektabilne ekipe, a posebno Litvanija i Češka. Bugare znamo, mislim da su svake kvalifikacije s nama. Kada bi Češka došla u kompletnom sastavu, bila bi to jedna od jačih ekipa u kvalifikacijama, ali ne znamo kakvi će doći. Mislim da su im vanjski igrači i šuteri najveća opasnost".

Reprezentativac Emir Sulejmanović je poručio kako će košarkaši BiH biti spremni uprkos kratkom periodu.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Imamo malo vremena da se spremimo, ali bit ćemo spremni sigurno. Trebamo iskoristiti šest treninga koje ćemo imati. Danas ćemo biti kompletni i dat ćemo sve od sebe da svoju državu predstavimo što bolje u petak i obradujemo svoje navijače. Znači nam njihova podrška i volio bih da dođu u najvećem mogućem broju, a u skladu s eventualnim restrikcijama, kako bismo zajedno proslavili pobjedu", rekao je Sulejmanović.

Zmajevi igraju protiv Češke Republike u Skenderiji 26. novembra, a tri dana kasnije gostuju Bugarskoj.