Košarka
0

Košarkaš Gutierrez mora na operaciju srca

Totalsport
Leonardo Gutierrez
Leonardo Gutierrez
Leonardo Gutierrez, 33-godišnji krilni centar argentinske košarkaške reprezentacije, zbog srčanih problema će propustiti kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Gutuierrez, igrač Mar del Plate, osjetio je slabost tokom treninga argentinske selekcije u ponedjeljak, te je bio prebačen u bolnicu u Buenos Airesu. Ljekar reprezentacije izjavio je u utorak da iskusni igrač ima problema sa srcem, te se očekuje da će u subotu biti podvrgnut operaciji. Nakon toga će mirovati između 30 i 45 dana, što znači da će propustiti kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, koji će se održati od 30. avgusta do 11. septembra u Mar del Plati.

Uz Argentinu, na tom turniru će nastupiti Portoriko, Panama, Urugvaj i Paragvaj, a prve dvije selekcije osigurat će svoj nastup u Londonu na Igrama.

Gutierrez je član takozvane "zlatne generacije" argentinske košarke, koja je u domovinu donijela olimpijski naslov pobjednika iz Atine 2004. godine, srebro sa SP-a 2002. godine u Indianapolisu i bronzu s Olimpijskih igrama u Pekingu 2008. godine.