Vrijedna pomoć
1

Kompanija Mozzart se odazvala apelu bh. košarkaša i finansijski pomogla KSBiH

S. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Regionalni lider u priređivanju igara na sreću, kompanija Mozzart odlučila je uputiti finansijsku podršku košarkaškom Savezu Bosne i Hercegovine (KS BiH).

Ova podrška ima za cilj unapređenje uslova za pripreme i treninge košarkašica i košarkaša, dok se pripremaju za prestižne sportske događaje.

"Čuli smo apel košarkaškog Saveza BiH i igrača, te smo mu se i odazvali. Svaki sportista, kako bi ostvario najbolje rezultate na terenu, mora imati apsolutno sve moguće uslove za pripreme. To je preduslov za dobar rezultat, a mi u kompaniji Mozzart želimo da svaka bh. selekcija, na terenu pokaže svoj kvalitet, ne razmišljajući o stvarima o kojima ni jedan sportista ne bi trebao voditi računa. Žao nam je što se naši najbolji košarkaši već godinama suočavaju sa istim problemima i ovo je naš mali doprinos poboljšanju uslova za pripreme. Vjerujemo da ćemo im tako pomoći da ostvare što bolje rezultate. Našim košarkašima želimo sreću na kvalifikacijskom turniru za Olimpijadu, a kompanija Mozzart će nastaviti saradnju sa KS BiH", riječi su Selme Sarajlić, rukovodioca direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

"S promjenama u menadžmentu, dolaze i promjene u djelovanju", kaže Dalibor Miloš, predsjednik KS BiH.

"U posljednjih mjesec dana pokrenuli smo neke nove projekte, te vidimo da to privlači pažnju javnosti, bilo da se radi o navijačima ili kompanijama. Pred fan shopa, uskoro nas čeka implementacija i drugih projekata. Svakako, nastavit ćemo da radimo na promoviranju košarke i razvoju mladih igrača i igračica kroz programe obuke, mentorstva i edukacije, te promoviranju vrijednosti kao što su odgovornost, poštenje i samodisciplina".

Svojim kontinuiranim angažmanom, kompanija Mozzart planira ostati ključni partner KS BiH u unapređenju sportskih uslova i promovisanju sportskih vrijednosti.

Ova saradnja je samo dio njihove šire strategije podrške lokalnoj zajednici i sportskom duhu koji pomaže u izgradnji bolje budućnosti.