Košarka
35

Kevin Durant odlučio: Odlazim u Golden State Warriorse

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Kevin Durant je donio odluku o nastavku karijere. Jedan od najboljih igrača svijeta će u naredne dvije sezone nositi dres Golden State Warriorsa.

Durant će sa Warriorsima potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 54,3 miliona dolara s opcijom raskida ugovora nakon jedne sezone.

Razlog za ovu klauzuju le vrlo jednostavan - iduće godine će moći potpisati petogodišnji ugovor vrijedan više od 200 miliona dolara.

Iako nije napravio spektakl poput LeBrona i njegove "Odluke", Durant se američkim medijima obratio pismom pod nazivom "Moje novo poglavlje".

"Iza mene su veoma izazovne sedmice. Bio sam na raskrsnici svog razvoja kao igrača i čovjeka i donijeti odluku je bilo izrazito teško. Najteže mi je bilo emocionalno prolaziti kroz ovo sve.

Najvažnije mi je kod donošenja odluke bilo kako će ona utjecati na moj igrački razvoj, a također sam razmišljao i o tome koliko ću se ugodno osjećati u novom gradu. Uzevši sve to u obzir odlučio sam se pridružiti Golden State Warriorsima", napisao je Durant.

Durant je iskazao veliko poštovaneprema svom bivšem klubu, ali i gradu.

"Ja sam iz Washingtona, ali u Oklahoma Cityju sam odrastao. Naučio sam mnogo toga i nemam riječi da opišem koliko mi znači. Uspomene i prijateljstva koja sam stekao mi znače mnogo više od igre. Upravo mi je zbog toga bilo najteže donijeti ovu odluku.

Mnogo me boli što znam da sam ovim razočarao mnoge ljude, ali vjerujem da radim ono što je najbolje u ovom trenutku za moj život i moju karijeru.

Nedostajat će mi Oklahoma City i uloga koju sam imao u ovom nevjerovatnom timu. Uvijek ću cijeniti odnos čelnih ljudi kluba, saigrača i navijača sa kojima sam išao u rat devet godina. Uvijek su bili tu za mene i ne mogu biti više zahvalan za sve ono što su uradili za moju porodicu i mene", poručio je Durant.