Košarka
87

Josip Pandža: Nije bilo lagano, momci su pokazali karakter

Klix.ba
Kako to obično i biva, selektor muške U 17 reprezentacije Josip Pandža je umjerenim tonom pričao o pobjedi protiv Južne Koreje koja se desila sinoć u Zaragozi.

Naši momci su još jednom pokazali karakter, ali kako je i sam selektor rekao, utakmica nijednog trenutka nije bila lagana.

"Nije bilo lako vratiti se nakon teškog poraza od Francuske, ali momci su pokazali karakter i veliko znanje. Protiv Južne Koreje je bilo muka braniti. Pet malih igrača, svi igraju loptom, svi napadaju jedan na jedan. Mi smo bili napadački raspoloženi i imali smo rješenje na svaku njihovu odbranu.

Nije lako vratiti se iz tako teškog poraza na pobjednički kolosijek. Imali smo 49 skokova, a oni 14, što je ogromna razlika. Bilo je teško, ali mislim da smo na kraju zasluženo slavili. Moramo vidjeti Australiju, iskreno, nisam pratio tu grupu.

Imamo dan pauze i napravit ćemo dobru analizu. Najbolju utakmicu smo ponudili protiv Južne Koreje. Držali smo koncentraciju cijelu utakmicu. Nadam se da ćemo kvalitet i dalje pokazivati. Želim se zahvaliti na fenomenalnoj atmosferi koju su napravili naši ljudi. Dolazi nam pojačanje, i hvala im na velikoj podršci", rekao je selektor naše muške U 17 reprezentacije Josip Pandža za Basket.ba.