NBA
0

Houston upisao osmu vezanu pobjedu, Oklahoma poražena od Brooklyna

Piše: K. H.
Ekipa Oklahome poražena je nakon tri vezane pobjede na gostujućem terenu protiv Brooklyna, a Netsi su na kraju slavili rezultatom 100:95.

Thunderi su sjajno otvorili meč i već na isteku prve četvrtine osigurali su prednost od 16 poena razlike, da bi se do poluvremena ta razlika smanjila i iznosila devet poena.

Ipak, Brooklyn je serijom 9:0 na otvaranju treće četvrtine prvo anulirao, a zatim i preuzeo prednost od Oklahome te su boljom igrom u završnici stigli do desete pobjede u ovoj sezoni.

Domaću ekipu do pobjede su vodili LeVert sa 21 i Hollis-Jefferson sa 17 ubačenih poena, dok je u poraženoj ekipi Westbrook ubacio 31 poen.

Nakon poraza od Toronta sredinom novembra, Houston je opet ušao u sjajnu seriju rezultata, a oni su sinoć na gostujućem parketu slavili protiv Utaha rezultatom 112:101 te tako upisali osmu uzastopnu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Rocketsa bio je James Harden koji je postigao 29 poena, dok je u poraženoj ekipi Mitchell ubacio 26 poena.

U preostala dva susreta Los Angeles Lakersi su slavili na gostovanju protiv Philadelphije rezultatom 107:104, dok je Washington slavio protiv Phoenixa rezultatom 109:99.