NBA
8

Hardena je nemoguće zaustaviti: Houston savladao Boston, "Brada" zakucao Celticse

Piše: K. H.
Ekipa Houstona uz novu maestralnu partiju Jamesa Hardena koji je ubacio 42 poena upisala je pobjedu na gostujućem terenu protiv Bostona rezultatom 115:104.

Rocketsi su ostvarili 38. pobjedu u ovoj sezoni, čak petu uzastopnu, a do trijumfa su stigli zahvaljujući sjajnom prvom poluvremenu nakon kojeg su na poluvrijeme otišli s prednošću od 22 razlike.

Boston je u nastavku pokušao anulirati prednost Houstona, no jedino što su uspjeli je smanjiti na devet razlike sredinom posljednje dionice, što im nije bilo dovoljno i na kraju su Rocketsi upisai novu pobjedu.

Najefikasniji igrač meča opet je bio nevjerovatni James Harden koji je susret završio sa 42 ubačena poena, a pratio ga je njegov saigrač Gordon koji je ubacio 32 poena. Kod Bostona se istakao Irving sa 24 poena, dok je Horford ubacio 19.

Atlanta je kao gost porazila Chicago uz odličnu partiju Lena koji je ubacio 28 poena, dok su LA Clippersi na domaćem terenu pobijedili New York rezultatom 128:107. Cleveland je također na domaćem terenu savladao Orlando, a meč između Detroita i Toronta odlučen je nakon produžetaka u kojima su više znanja i koncentracije imali Pistonsi.

Washington je rezultatom 135:121 porazio Minnesotu na svom terenu, a posljednjem meču večeri Oklahoma je na svom terenu bila bolja od Memphisa 99:95.

Podsjećamo, košarkaši Portlanda slavili su u prvom meču večeri u Charlotteu protiv Hornetsa rezultatom 118:108, a Trail Blazerse je do 39. pobjede u sezoni vodio Jusuf Nurkić koji je ubacio 26 poena.