Izgubio zadnji napad
6

Harden za poraz okrivio sudije: Ne mogu dva čovjeka suditi ovakav meč

Klix.ba
Košarkaš Houstona James Harden bio je ljut nakon poraza njegove ekipe od Bostona rezultatom 99:98, a nakon susreta kazao je novinarima da ovako bitnu i važnu utakmicu ne mogu suditi dvojica sudija.

Harden je u posljednjem napadu na meču izgubio loptu, nakon čega je Boston postigao pobjedničke poene i upravo to je razlog za njegovu ljutnju.

"Prvo se pitam kako je moguće da samo dvojica sudija sude meč koji se pušta na nacionalnoj televiziji? Ovo je profesionalna utakmica, a ne mogu je suditi dvojica sudija. Bilo je mnogo faula koji nam nisu dosuđeni, a koji su promijenili tok utakmice. Primali smo poene iz kontranapada, gubili smo lopte i ovakve stvari se ne smiju događati", kazao je Harden.

On je nakon toga pohvalio ekipu Bostona i rekao da je Houston propustio priliku da sam odluči pitanje pobjednika.

"Boston je dobra ekipa, posebno kada igraju na domaćem terenu, a mi smo propustili priliku da prelomimo meč. Ipak, glavno je pitanje kako ovakav meč mogu suditi dvojica sudija", završio je Harden.

On je meč protiv Bostona završio s 34 ubačena poena i deset asistencija, a za 39 minuta provedenih na terenu dodao je i šest skokova.