Košarka
2

Euroliga: CSKA savladao Zvezdu i plasirao se na Final Four

Piše: Edin Isanović
U trećem meču četvrtfinala Eurolige Crvena zvezda je u Kombank areni poražena od CSKA iz Moskve rezultatom 71:78. Na taj način ruski klub je eliminisao Beograđane iz daljeg takmičenja sa serijom od 3:0 u pobjedama i plasirao se na Final Four.

Prva dva meča koja su odigrana u Moskvi dobili su domaći premda su Beograđani pružili sjajan otpor.

Treba istaći da su navijači crveno-bijelih naparavili fantastičnu atmosferu pa je to utjecalo na goste koji nisu uspjeli postići koševe u prve tri minute utakmice.

Domaći su u prvih šest minuta bili razigrani pa su poveli 10:7. Kod Zvezde najbolji je bio Vladimir Štimac koji je radio dobre stvari i u odbrani i u napadu. Izabranici Dejana Radonjića vodili su na kraju prve dionice 21:18.

Rovovska borba vodila se u drugoj četvrtini. Igrale se su se izuzetno čvrste odbrane i važan je bio svaki koš. Polovinom druge dionice gosti su poveli. Ipak, domaći su brzo poravnali. Tako je bilo i u 18. minuti kada je semafor pokazivao 30:30.

U tom periodu bilo je i nekoliko sumnjivih odluka sudaca pa se atmosfera dodatno zaoštrila. Gosti su u drugih 10 minuta slavili 18:14, te su na odmor otišli sa prednošću 36:35. Košarkaši CSKA ubacili su tri trojke, a Zvezda samo jednu što je u konačnici utjecalo na rezultat.

U trećoj četvrtini gosti su nametnuli svoj ritam. Trojkama Teodosića i Kurbanova stigli su do vodstva 46:42. Nastavili su u dobrom ritmu i prednost se povećavala pa je na kraju treće dionice CSKA vodio 59:47. De Colo je bio odličan u gostujućem timu.

Na otvaranju četvrte četvrtine domaći prave seriju 4:0 i smanjuju prednost. U tim trenucima igralo se koš za koš, a prednost gostiju bila je najčešće deset poena. Ipak, polovinom četvrte dionice domaći, nošeni podrškom s tribina, prave novu seriju od 5:0 i smanjuju na 65:60.

Prednost gostiju se polako topila. U 38. minuti meča semafor je pokazivao 68:70. No, u narednom napadu tim iz Moske postiže tricu i vraća prednost od pet poena.

Gosti su do kraja meča održavali prednost, a serijom od 6:0 vratili su na plus osam. Na kraju je rezultat bio 78:71 za goste.

Najefikasniji kod domaćih bio je Miller sa 15 poena, dok je kod gostiju De Colo ubacio 20 poena.