Košarka
67

Dino Pita za Klix.ba: Bit će sjajna atmosfera u dvorani, idemo na pobjedu protiv BiH

Piše: Edin Isanović
Dino Pita
Dino Pita
Dino Pita je košarkaši reprezentativac Švedske i igrač Sodertalje Kingsa. Javnosti u BiH poznat je po činjenici da je u junu ove godine postavio rekord u pogađanju trica. Uspio je pogoditi 94 puta iz 100 pokušaja. Tako je popravio svoj lični rekord od prije dvije godine kada je iz 100 pokušaja pogodio 92 puta.

U Skenderiji je pokazao svoje vještine, a pred večerašnji okršaj u Štokholmu naglašava kako će biti dobra atmosfera u dvorani.

"Već je prodato šest i po hiljada karata. Atmosfera će biti odlična, očekuje se spektakl", poručuje švedski reprezentativac.

Dodaje kako izabranici Vedrana Bosnića imaju jasan cilj.

"Mi ulazimo u utakmicu znajući da trebamo pobijediti. Cilj je da slavimo sa četiri ili više poena razlike kako bismo imali bilo kakve šanse za Evropsko prvenstvo. Moje mišljenje je da će biti izuzetno teška utakmica. Ekipa koja bude mogla izdržati koncentraciju što duže, slavit će na kraju. U Skenderiji je bilo neizvjesno i obje ekipe su zaslužile da upišu trijumf. Na kraju je slavila BiH", kazao je Pita.

Košarkaš Sodertalje Kingsa smatra kako je veliki hendikep za BiH neigranje Mirze Teletovića. No, podvlači da to može homogenizirati ostatak ekipe.

"Mirza je vrhunski igrač, lider. Svojim kvalitetom može dobiti bilo koju ekipu. No, mislim da se sada, kada njega nema, drugi igrači mogu izdignuti i da BiH može bolje odigrati kolektivno. Koliko god ovo može biti negativno, isto tako može biti i pozitivno za BiH", kazao je naš sagovornik.

Na kraju je istakao kako mu je ovo treći dvoboj protiv bh. reprezentacije.

"Uvijek je specifično igrati protiv države iz koje dolazite. Bit će dosta bh. navijača i svi domaći navijači imat će žute majice. Rekord u Švedskoj za broj navijača u košarci je 6.900 gledatelja i to se desilo kada je Švedska igrala protiv Srbije na Evropskom prvenstvu 2003. godine u Sodertaljeu. Možda večeras padne rekord", zaključio je Pita.