Košarka
8

Cleveland u finalu Istočne konferencije, Oklahoma izjednačila protiv San Antonija

Piše: D. B.
Cleveland Cavaliersi su sinoć upisali četvrtu pobjedu protiv Atlanta Hawksa te su se plairali u finale Istočne konferencije, dok je u četvrtoj utakmici polufinala Zapada ekipa Oklahome izjednačila protiv San Antonija na 2:2.

Prva četvrtina pripala je Atlanti rezultatom 36:27, da bi u drugoj Cleveland uzvratio postigavši 29 poena, sedam više od Hawksa. Na poluvremenu su Hawksi imali prednost od dva poena, bilo je 58:56.

Do preokreta je došlo u trećem periodu igre u kojem su Cavaliersi ubacili 25 poena, šest više od Hawksa te su prešli u vodstvo. Posljednju dionicu dobili su Hawksi koj su postigli 22 poena, dok su Cavaliersi stali na 19, što je ipak bilo dovoljno za pobjedu jednim poenom razlike. Bilo je 100:99, a ova pobjeda je Odvela Cavalierse u finale Istočne konferencije.

Cleveland je do pobjede predvodio Kevin Love sa 27 poena, dok je najefikasniji igrač Atlante bio Dennis Schroder sa 21 poenom.

Kada je riječ o polufinalu Zapada, sada je rezultat 2:2 u pobjedama između Oklahoma City Thundera i San Antonio Spursa. U četvrtoj utakmici su bolji bili košarkaši Oklahome te su ostali u borbi za finale.

Utakmica nije dobro počela za Thunder jer je prvu četvrtinu San Antonio dobio s deset poena razlike, bilo je 27:17. Drugu četvrtinu su tijesno dobili domaći, koji su postigli 28 poena, dva više od gostiju. Spursi su nakon prvog poluvremena vodili rezultatom 54:45.

Drugo poluvrijeme je pripalo Oklahomi. U trećoj četvrtini je ekipa postigla 32 poena, a Spursi 28. Pobjeda je osigurana u posljednjoj dionici u kojoj je domači tim ubacio 34 poena, a Spursi samo 16. Konačan rezultat bio je 111:97 za Thunder.

Do pobjede je svoju ekipu predvodio Kevin Durant sa 41 poenom, dok je najbolji kod San Antonija bio Tony Parker s 22 poena.