Košarka
4

Cleveland poveo protiv Atlante, Oklahoma izjednačila protiv San Antonija

Piše: D. B.
Cleveland Cavaliersi su u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije savladali Atalanta Hawkse i poveli sa 1:0, dok je u polufinalu Zapada Oklahoma izjednačila na 1:1 u seriji protiv San Antonio Spursa.

Cleveland je dobro odigrao prvu četvrtinu i dobio je sa 11 poena razlike, bilo je 30:19. Druga četvrtina je tijesno pripala Atlanti, čiji su košarkaši postigli 22 poena, jedan više od košarkaša Clevelanda. Cavaliersi su na poluvremenu vodili rezultatom 51:41.

Hawksi su sa ubačenih 29 poena u trećem periodu igre učinili utakmicu zanimljivijom, jer su Cavaliersi stali na 23. Ipak, posljednja dionica je pripala Clevelandu. Cavaliersi su postigli 30 poena, sedam više od Hawksa i tako upisali pobjedu rezultatom 104:93 te poveli sa 1:0 u seriji.

Cleveland je do pobjede predvodio LeBron James sa 25 poena, dok je u ekipi Atalante najbolji bio Dennis Schroder.

U drugoj polufinalnoj utakmici Zapada Oklahoma City Thunder je stigla do izjednačenja protiv San Antonio Spursa tijesnom pobjedom rezultatom 98:97.

U prvoj četvrtini je bilo 29:21 za Oklahomu, a u drugoj Su spursi postigli 32 poena, pet više od Oklahome. Ipak, na poluvremenu je Oklahoma vodila rezultatom 56:53.

Ekipa San Antonija je u trećem periodu igre postigla 23 poena, a Oklahome 21, tako da je rezultat uoči posljednjeg perioda igre bio 77:76 za Oklahomu.

U posljednjoj četvrtini su obje ekipe postigle po 21 poen, što je značilo pobjedu rezultatom 98:97 i izjednačenje u polufinalu na 1:1.

Najviše poena za Oklahomu postigao je Russell Westbrook, ukupno 29, dok je najefikasniji kod Spursa bio LaMarcus Aldridge sa 41 poenom.