Trejd na pomolu
23

Brooklyn Netsi spremili spektakularnu ponudu za Hardena nakon javnog ispada

N. K.
Harden bi imao odlične saigrače u dresu Netsa (Foto: Clutchpoints)
Harden bi imao odlične saigrače u dresu Netsa (Foto: Clutchpoints)
Brooklyn Netsi se pripremaju za spektakularnu ponudu kako bi u svoje redove doveli superzvijezdu Houston Rocketsa - Jamesa Hardena.

Prema Nicku Wrightu iz FS1, došlo je do "legitimnog kretanja na frontu Hardena" jer je Brooklyn navodno spreman ponuditi bilo koga osim Kevina Duranta, plus tri izbora u prvom krugu drafta.

Naravno to bi značilo da su Netsi otvoreni za trejdovanje Kyrieja Irvinga u zamjenu za nezadovoljnog Houstonovog All-Stara, što nije uvijek bio slučaj.

Međutim, Wright izvještava da Houston nije posebno zainteresovan za Irvinga, a Netsi možda žele dodati treći tim u posao kako bi namamili Rocketse.

Trejd djeluje još neizbježnije nakon što je Harden jučer u svojim komentarima nakon utakmice izrazio nezadovoljstvo franšizom, ali to nije garancija da će Netsi biti uključeni. Nakon poraza od Los Angeles Lakersa, MVP iz 2018. godine izrazio je svoju potištenost zbog nemogućnosti svog tima da se takmiči s braniteljima naslova, što je naizgled pojačalo njegovu želju za odlazak.

"Nismo ni blizu, iskreno. Za taj tim, branitelje naslova i sve elitne timove tamo. Mislim da možete to vidjeti i iz razlike u posljednje dvije utakmice. Volim ovaj grad. Doslovno sam učinio sve što sam mogao. Situacija je luda, to je nešto što mislim da ne može popraviti", rekao je Harden Kellyju Iku iz Athletica.

Prema Iku, Netsi ostaju na vrhu Hardenove liste želja za trejd. Porazi od Lakersa samo su ojačali Hardenovu tvrdnju da ne može osvojiti naslov s ovom ekipom Rocketsa te da je vrijeme da ode iz kluba.