Košarka
14

Bez Curryja teže ide: Harden donio pobjedu Houstonu nad Warriorsima, Oklahoma povela protiv Dallasa

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U trećoj utakmici play offa Zapadne konferencije Houston Rocketsi su na svom parketu s minimalnih 97:96 savladali Golden State Warriorse. Vodstvo u seriji pripada Warriorsima koji vode sa 2:1.

Junak Houstona bio je James Harden koji je ubacio 35 poena pri čemu je postigao i odlučujuća dva poena 2,7 sekundi prije kraja meča.

Warriorsi su u ovaj meč ušli sa prednošću od 2:0 u seriji, a tu prednost su ostvarili u dva meča na domaćem terenu. U sudaru protiv Houstona, Warriorsi nisu mogli računati na sjajnog Stephena Curryja.

Houston je imao vodstvo tokom cijele druge i treće četvrtine, a onda su Warriorsi pred kraj meča stigli do preokreta. Ipak, Hardenov šut je riješio meč.

Najviše poena, ukupno 22, za Golden State Warriorse ubacio je Marrese Speights.

Oklahoma City Thundersi su kao gosti slavili protiv Dallas Mavericksa (131:102) i poveli u seriji sa 2:1. Sjajni Kevin Durant sa 34 poena predvodio je Thunderse, dok je na drugoj strani 22 poena ubacio Matthews. Dirk Nowitzki je ubacio 16 poena za Dallas.

Vodstvo u seriji imaju i Toronoto Raptorsi koji sa 2:1 vode protiv Indiana Pacersa nakon što su slavili na gostujućem terenu rezultatom 101:85. Paul George je ubacio 25 poena za goste, dok su Raptorse sa po 21 poenom predvodili DeRozan i Lowry.