Borbeno srce bh. tima
67

Bećiragić nakon pobjede otkrio tajnu: Kapiten nam je igrao s napuknutim rebrom

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u tuzlanskom Mejdanu selekciju Crne Gore u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Rezultatom 74:66 bh. Zmajevi su zadržali šansu za mogući odlazak na smotru najboljih timova svijeta, što je izmamilo sreću u našem taboru.
Selektor Košarkaške reprezentacije BiH Adis Bećiragić nakon večerašnje pobjede je kazao da su oba tima odigrala utakmicu u specifičnim okolnostima, s obzirom na činjenicu da su se pripremali dva do tri dana.

"Iako je očito da određeni igrači nisu bili u treningu, mi smo kao tim uspjeli ostvariti pobjedu i nalazimo se u utrci za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Zahvaljujem se svima koji su nas podržali", naveo je Bećiragić.

Nadalje je javnosti iznio jednu tajnu, koja je zapravo pokazala borbenost i srčanost članova bh. tima.

"Krili smo da nam je kapiten (Miralem Halilović, op.a.) imao napuknuto rebro i da je došao na svoje insistiranje. Govorio sam mu da je zdravlje na prvom mjestu, ali je on ipak insistirao da dođe. Kazao je da će i umrijeti ako treba, ali da dolazi. Radio je terapije i nije trenirao 14 dana, shodno čemu nije mogao dati svoj maksimum na terenu", istaknuo je Bećiragić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Kapiten naše selekcije je naveo i to svoj maksimum nije moglo dati još nekoliko igrača, odnosno Roberson, Kameni i Lazić.

"Prvo poluvrijeme možda smo mogli imati četiri ili pet poena više i možda bi nam bilo lakše. Međutim, duža pauza važnih igrača nam je odmogla", naglasio je Bećiragić.

Košarkaš Amar Gegić nakon utakmice nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatom.

"Mi smo dali svoj maksimum i došli smo do pobjede koju moramo nastaviti graditi. Možemo poželjeti sreću Crnoj Gori protiv Češke, ali se nadam da ćemo mi biti ti koji će se kvaifikovati na Svjetsko prvenstvo", kazao je Gegić.

U posljednjem kolu naša reprezentacija će za tri dana gostovati Mađarskoj i trebat će joj pobjeda, uz uslov da posljednjeplasirana Češka pobijedi Crnu Goru u gostima.