Košarka
0

ABA liga: Igokea u dramatičnoj završnici savladala Olimpiju 73:72

Piše: E. B.
Foto: Igokea
Foto: Igokea
U trećem kolu regionalne ABA lige igokea je u Laktašima savladala Olimpiju rezultatom 73:72 i došla do druge pobjede u sezoni.

U veoma uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici pobjednik je riješen u posljednje dvije minute kada je najprije Radivojević, koji je imao katastrofalan šut iz igre (0/5 za dva, 0/6 za tri poena) pogodio dva slobodna bacanja za plus tri (67:64).

Potom je Janković na drugoj strani promašio oba slobodna bacanja, što kažnjava Albijanić i pogađa za plus pet (69:64).

Do kraja meča Olimpija je preko Jankovića stigla do izjednačenja (69:69), a Robinson je 31 sekundu prije kraja ponovo doveo Igokeu u vodstvo (71:69). Hrovat je potom pogodio uz dodatno slobodno bacanje za vodstvo Zmajčeka od 72:71, a Igosima je ostalo 16 sekundi da dođu do pobjede.

Odgovornost na sebe je preuzeo Robinson kojeg je faulirao Janković, a Amerikanac je pogodio oba slobodna bacanja za 73:72. U posljednje četiri sekunde meča Jefferson je pokušao trojkom donijeti trijumf gostima, no nije bio precizan.

Najbolji u redovima našeg prvaka bio je Robinson sa 19 poena, dok je u redovima ljubljanske ekipe Janković ubacio također 19 poena.