Florida
6

Golfer Tiger Woods uhapšen tokom vožnje

Klix.ba
Tiger Woods
Tiger Woods
Poznati američki golfer Tiger Woods uhapšen je u ponedjeljak tokom vožnje na Floridi, nakon čega je izjavio da razlog hapšenja nije alkohol, nego da se radi o "neočekivanoj reakciji na lijekove", javlja BBC.

"Razumijem ozbiljnost onoga što sam napravio i preuzimam punu odgovornost", rekao je Woods.

Policija je objavila Woodsovu fotografiju na kojoj se vidi da je neobrijan te da baš i ne vodi računa o sebi. Uhapšen je u gradu Jupiteru na Floridi.

"Želim obavijestiti javnost da alkohol nema veze s ovim te da je uzrok ovoga što se dogodilo neočekivana reakcija na lijekove. Nisam znao da je mješavina lijekova tako utjecala na mene. Želim se izviniti svojoj porodici, prijateljima i fanovima. Očekujem mnogo bolje od sebe", dodao je Woods.

Policija ga je uhapsila u ponedjeljak ujutro oko 3:00 sati po lokalnom vremenu u blizini njegovog doma, nakon čega je smješten u pritvor. Nekoliko sati kasnije je pušten na slobodu.

Golfer se oporavlja od povrede leđa zbog koje je morao na operaciju.

Problema zbog vožnje je imao i 2009. godine, kada je optužen za neodgovornu vožnju. Kasnije je priznao da je imao vanbračnu aferu te se javno izvinio. Zbog skandala je izgubio nekoliko sponzora, nakon čega se povukao iz takmičenja.