Novi detalji
9

Schumacherove riječi neposredno prije odlaska na skijanje kao da su naslutile nesreću

H. H.
Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu (Foto: EPA-EFE)
Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu (Foto: EPA-EFE)
Neposredno prije početka emitovanja dokumentarnog filma Netflixa o Michalu Schumacheru, koji će biti objavljen 15. septembra, polako isplivavaju do sada nepoznati detalji vezni za njegovo stanje i nesreću koja se desila.

Njegova supruga Corinna (52) govorila je o njegovom stanju, otkrivši da Michael nije kao prije.

"Nikada nisam krivila Boga zašto se to dogodilo. To je jednostavno bila loša sreća. Živimo zajedno kod kuće, liječimo ga i radimo sve kako bi Michaelu bilo bolje i kako bi osjetio našu porodičnu solidarnost", kaže Corinna Schumacher, uz kadrove koji prikzauju neke od dosad neobjavljenih fotografija prije skijaške nesreće.

"Važno je da može nastaviti imati svoju privatnost. Michael nas je oduvijek štitio, a sada mi štitimo Michaela. Vrlo je jasno da mi Michael nedostaje svaki dan, a ne samo meni, nego i djeci i ostatku porodice. Michael je tu, drugačiji, ali on je tu i to nam svima daje snagu", kaže njegova supruga.

Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Neposredno prije kobne nesreće najveći vozač svih vremena Formule 1 je svojoj supruzi rekao:

"Snijeg nije idealan, mogli bismo otputovati u Dubai", kazao je Nijemac, koji kao da je predosjećao da bi se nešto loše moglo dogoditi.

Nažalost, Schumi je otišao na skijanje na Alpe gdje je doživio teške povrede od kojih se i danas oporavlja.

Dokumentarni film o Michaelu Schumacheru "Schumacher" bit će premijerno predstavljen na Netflixovoj platformi 15. septembra ove godine. U dokumentarcu će se pojaviti Michaelova supruga Corinna, njegova djeca Gina i Mick, kao i njegov brat Ralf. Schumacherova menadžerica Sabine Kehm opisala je ovo ostvarenje kao poklon cijele porodice za voljenog supruga i oca.