Kreću u odbranu titule
263

Fantomi spremni za novu sezonu nakon priprema u Bihaću

D. B.
Odbojkaši iz kluba invalida "Fantomi“ proteklih dana boravili su u Bihaću, gdje su se pripremali za novu sezonu i odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine, a potom i evropskog prvaka.

Uz krajišku ljepoticu Unu, Fantomi su uz naporne treninge uživali i u raftingu te kupanju.

Nakon ljetnje pauze, odbojkaši Fantoma uspješno su okončali pripreme, koje su protekle u odličnoj atmosferi i druženju, ocijenio je trener Sead Mršo.

"Pripreme su bile intenzivne, ali jako bitne, momci su zdravi i u dobroj formi dočekujemo novu sezonu“, rekao je Mršo, te dodao kako se redovnim treninzima vraćaju 5. septembra.

U novu sezonu Fantomi ulaze s ciljem da odbrane titulu prvaka Bosne i Hercegovine i prvaka Evrope u sjedećoj odbojci.

"Pred nama je domaće takmičenje, želimo odbraniti titulu prvaka BiH, a potom slijede još jače pripreme za Kup šampiona“, rekao je Mirzet Duran, kapiten Fantoma.

Nastavak takmičarske sezone počeo je sjednicom Upravnog odbora kluba, gdje su predstavljeni dosadašnji uspjesi kluba, ali i težnje u narednom periodu.

Kako je rekao predsjednik kluba Ismet Godinjak, protekla takmičarska godina, jedna je od najuspješnijih za Fantome.

"Osvojili smo titulu evropskog prvaka, odbranili titulu prvaka BiH“, napomenuo je, između ostalog Godinjak kada je govorio o uspjesima kluba.

Fantomi su osvojili i dva Međunarodna turnira u sjedećoj odbojci, prvi u Sarajevu – Sarajevo Open 2023, a drugi Prijateljstvo 2023, koji je odigran u Zagrebu.