Članice KK Ice Group
0

Emina Ćapin i Ada Korić osvojile medalje na takmičenju u umjetničkom klizanju u Skoplju

H. H.
Peto izdanje Međunarodnog takmičenja u umjetničkom klizanju "Skoplje na ledu", u organizaciji Saveza klizačkih sportova Srbije, održano je proteklog vikenda na klizalištu SC Boris Trajkovski u Skoplju, a nastupilo je 55 takmičara u 10 kategorija iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije.

Bosnu i Hercegovinu su u Skoplju predstavljale članice Klizačkog kluba Ice Group Sarajevo, Emina Ćapin i Ada Korić, koje su iz Skoplja donijele dvije medalje.

U kategoriji "Kadeti B" Emina Ćapin je bila treća i osvojila je bronzu, dok je u kategoriji "Kadeti C" Ada Korić osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, osvajajući tako prve međunarodne medalje u umjetničkom klizanju nakon dugo godina za BiH.

Djevojčice su u Skoplje otputovale u pratnji trenerice Tare Michelle Gliha i svojih roditelja, koji su istakli velike pohvale organizatorima za uspješno organizovano takmičenje i dobrodošlicu koju su iskusili u Makedoniji.

Za Eminu se takmičarska sezona nastavlja već ovaj vikend, gdje će sa juniorskom reprezentativkom BiH Henom Uzunović, također članicom KK Ice group Sarajevo i ostalim djevojčicama iz BiH učestvovati na međunarodnom takmičenju Sofia Trophy 2021.