Stadion Koševo
12

Čelnici OKBiH, FK Sarajevo i ASBiH traže rješenje za rekonstrukciju stadiona "Asim Ferhatović Hase"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića u utorak je održan sastanak u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine kojem su prisustvovali čelnici OKBiH, FK Sarajevo i Atletskog saveza BiH.

Na sastanku je konstatovan veliki interes za kompletnom rekonstrukcijom ili izgradnjom novog stadiona "Asim Ferhatović Hase" od strane uže i šire bh. zajednice, bazirane na velikoj olimpijskoj i sportskoj, odnosno fudbalskoj historiji i tradiciji.

U diskusiji su izneseni mnogi modeli realizacije Projekta kao i želje nekolicine potencijalnih investitora.

Na narednom sastanku modeli realizacije bi se definisali kako bi u ovoj godini sve nejasnoće korisničkih subjekata dogovorno bile riješene, te se stvorili uvjeti potencijalnim investitorima za neometanu realizaciju Projekta.

Osnovni cilj rekonstrukcije ili izgradnje stadiona "Asim Ferhatović Hase" je adekvatno zbrinjavanje i unapređenje kapaciteta svih sportskih i namjenskih korisnika stadiona nakon realizacije Projekta, a u skladu sa zahtjevima investitora u cilju samoodrživosti i profitabilnosti stadiona.

Sastanku su prisustvovali ispred OKBiH predsjednik Marijan Kvesić, potpredsjednik Siniša Kisić, potpredsjednik Izet Rađo i generalni sekretar Said Fazlagić. Ispred Općine Centar Sarajevo sastanku su prisustvovali načelnik Nedžad Ajnadžić, savjetnik Mustafa Resić, direktorica Centra za sport i rekreaciju Jasmina Polić i Muhamed Alaim.

Ispred Atletskog saveza BiH prisustvovali su predsjednica Đurđića Šišulj, potpredsjednik Suad Kaknjo, generalni sekretar Milan Pedalo, te ispred Fudbalskog kluba Sarajevo predsjednik odbora direktora FK Sarajevo Alen Hujić, generalni sekretar Mirza Hadžić i marketing i komunikacije Anela Potura.