Tjerao inat
8

Tyson Fury iz bizarnog razloga dobio zabranu korištenja Wikipedije

Klix.ba
Tyson Fury (Foto: AFP)
Tyson Fury (Foto: AFP)
Britanski bokser Tyson Fury otvoreno je priznao kako je dobio zabranu korištenja stranice Wikipedija jer je postavljanjem lažnih informacija želio dokazati da na njoj svako može pisati šta god poželi.

Fury je 2015. godine skinuo s trona Vladimira Klička te je postao jedan od najpoznatijih boraca na svijetu, a njegova karijera poslije toga doživjela je pravi krah jer se Britanac odao kokainu i alkoholu.

Ovaj borac nedavno je priznao kako je u pojedinim situacijama bio i blizu toga da počini samoubistvo, ali da je na kraju od svega odustao te da se jači nego ikada želi vratiti ring. Ipak, ono s čime je opet dospio u centar svjetske pažnje jeste potvrda informacije da je dobio zabranu korištenja Wikipedije.

"Istina je, pristup ovoj stranici mi je zabranjen. Petljao sam na Wikipediji i zbog toga sam banovan. Uradio sam to kako bih dokazao da na toj stranici svako može pisati šta god poželi, meni je neko stalno mijenjao status kako sam u penziji, vjerovatno jer me tamo želio vidjeti", kazao je Fury.

Još uvijek nije poznato koji sadržaj je Fury tačno koristio, a pojedini mediji pišu da je mijenjao sadržaj u opisima Vladimira Klička.