Nemile scene
22

Turčin na prvenstvu ugrizao hrvača iz Srbije: Ovako nešto nisam vidio u životu

N. K.
Detalj iz meča (Foto: United World Wrestling)
Detalj iz meča (Foto: United World Wrestling)
Evropsko prvenstvo u hrvanju se ovih dana održava u Bukureštu, a prema pisanju Sportskog žurnala odatle stižu vijesti koje nisu na ponos sportu.
Naime, tokom meča između Kerema Kamala (Tusrka) i Georgija Tibilova (Srbija), turski borac je konstantno provocirao svog protivnika.

Iako ga je nekoliko puta izgurao iz borilišta, potom glumio da je povrijeđen te čak i ugrizao svog protivnika, nije uspio doći do pobjede.

Kamal je nakon meča pokušao i napasti Tibilova na putu do svlačionice i u hodniku, ali su ga svaki put spriječili prisutni.

Tibilov je u trenucima kad je meč završen pokazivao mjesto oko ramena gdje ga je ugrizao, a svoje nezadovoljstvo ovim scenama izrazio je selektor srbijanske reprezentacije Milorad Dokmanac.

"Uložili smo prigovor delegatu takmičenja, Grku Teodorosu Tomakosu te navode potvrdili slikama i video snimkom. Tomakos je donio odluku da se turski hrvač diskvalifikuje s prvenstva i pokrenut je postupak pred disciplinskom komisijom Svjetske hrvačke federacije. Cijeli život sam u hrvanju, a ovako nešto nisam vidio. Meč je trajao 18 i po minuta, kao tri 'normalna', sve zbog ponašanja turskog hrvača. Svaka čast Tibilovu što je sve to izdržao", rekao je Dokmanac.