Brazilska jiu-jitsa
0

Svjetski prvak Almir Kapić i Luiz Camarinho se bore na otvaranju "Sarajevo Opena"

E. B.
Takmičenje u brazilskoj jiu-jitsi "Sarajevo Open" bit će održano u subotu 12. juna u hotelu Hills na Ilidži u organizaciji sarajevske BJJ Arena.

Brazilska jiu-jitsa (BJJ) je parteraška borilačka vještina koja iz dana u dan postaje jedan od sinonima slobodne borbe i samoodbrane i ima sve više poklonika širom Bosne i Hercegovine.

Priliku da pokaže svoje znanje u BJJ imat će nekoliko stotina učesnika na "Sarajevo Openu".

"Uradili smo sve što je u našim rukama da priuštimo izvanredne uslove za goste iz susjednih država i takmičare iz BiH. Dolazak na takmičenje, pored naše zemlje, potvrdili su borci iz Francuske, Njemačke, Austrije, Kazahstana, Egipta, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Cilj ovog takmičenja je afirmacija mladih sportskih potencijala koji žele da pokažu usvojeno znanje iz BJJ-a i praktično osjete žar borbe u skladu sa pravilima sportske jiu-jitsu discipline", kaže Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene, koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu.

Ovaj sportski događaj bit će otvoren super fightom sa početkom u 10 sati, a snage će odmjeriti upravo Almir Kapić i Luiz Camarinha iz Brazila.

"Moj izazivač je iskusni brazilski borac iz Sao Paula, koji je osvajač mnogih turnira i dugogodišnji trener BJJ-a i MMA. Sigurno da će za mene ovo biti jedan od najtežih mečeva", kaže Kapić.