Sredinom novembra
5

Mladi jiu-jitsu borac Polat Kan Hodžić sprema se za turnir u Abu Dhabiju

H. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Krajem druge sedmice novembra 2022. godine u Abu Dhabiju počinje svjetsko takmičenje AJP Tour u brazilskoj jiu-jitsi, a učešće na ovom prestižnom takmičenju uzet će mladi Lukavčanin Polat Kan Hodžić član BJJ MMA Sloboda Tuzla.

Lukavac od nedavno ima svoje brazilske jiu-jitsu majstore, a riječ je o braći Hodžić koji se sa dosta uspjeha bave ovom plemenitom vještinom. U njihovom radu i trudu jasno se vidi potpis trenera tuzlankog trenera Mirze Karača.

Polat Kan Hodžić rođen je 2013. godine u Švedskoj. Živio je u Holandiji te se preselio u Lukavac sa svojom porodicom, a sa ocem i bratom proputovao je Južnu Ameriku, Brazil, Panamu, Ekvador, Dominikansku Republiku, Tajland, Tursku te dio Evrope.

Prvi kontakt sa sportom desio se 2018. godine, kada je sa svojim godinu dana mlađim bratom Rejjanom upisao školu karatea. Nakon godinu dana uvodnog treniranja, Polat i Rejjan upisuju školu Mirze Karača Sloboda Tuzla BJJ MMA gdje počinju da treniranju brazilsku jiu-jitsu.

Dvojac Polat i Rejjan 2020. godine počinju pohađati Richmond Park International School Tuzla, a uporedo kreću i na rekrativne treninge tenisa. Vrijedi istaći da su iste godine upisali program School to School gdje su započeli proces učenja računarskog programiranja.

Iako imaju redovne obaveze u školi i kroz razne sekcije Polat i Rejjan svaki dan intenzivno treniraju sa trenerom Mirzom Karačom koji ovaj dvojac sprema za nadolazeća takmičenja gdje su postavljeni visoki ciljevi.

Pored boraličakih sportova, Polat ima afinitite i prema najvažnijoj sporednoj stvari, tako da slobodno vrijeme voli provoditi uz igranje fudbala.

Polatov mlađi brat Rejjan također ima druge aktivnosti, pa vrijeme provodi na časovima slikanja te časovima harmonike kod profesora Milkunića.

Ove godine, svojoj bogatoj biografiji talentovana braća Hodžić dodaju još jednu stavku te se upisujuu Judo klub Lukavac kako bi proširili svoje borilačke vještine.

Svoje vrijedno znanje stečeno kroz škole borilačkih sportova devetogodišnji Polat imat će priliku pokazati u Abu Dhabiju na Svjetskom takmičenju AJP u brazilskoj jiu jitsi koje se održava 11. novembra.