Troje takmičara
28

Ministar Avdić primio karatiste BiH i obećao im novčane nagrade za osvojene medalje

E. B.
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić upriličio je danas prijem za karate reprezentativce Bosne i Hercegovine, osvajače srebrenih i bronzanih medalja na nedavno održanom omladinskom Evropskom prvenstvu u finskom gradu Tampereu.
Prijem je upriličio, prije svega, kako bi odao priznanje i iskazao sve pohvale zbog ostvarenih rezultata, našim mladim djevojkama i mladićima Nejri Sipović, Rijadu Džuhi i Anesu Bostandžiću koji su na najbolji mogući način predstavili našu zemlju na ovom velikom takmičenju.

A uz naše mlade reprezentativce, naše najbolje reprezente i predstavnike države Bosne i Hercegovine, prijemu su prisustvovali predsjednik Karate saveza BiH Mujo Gec, treneri Zijad Sipović, Asmer Šeta i Denis Muhović.

Ministar Avdić je, ovom prilikom, čestitao svim našim reprezentativcima zbog ostvarenih sjajnih rezultata na ovom evropskom takmičenju i medalja, čiju su ponosni vlasnici postali.

"Ministarstvo kulture i sporta KS će, u skladu s finansijskim mogućnostima, aktuelnim zakonskim propisima i pravilnicima, dodijeliti konkretne stipendije osvajačima medalja namijenjene vrhunskim sportistima - osvajačima medalja, te njihove trenere adekvatno nagraditi", naglasio je ministar Avdić.