Veliki skandal
15

Krvavi završetak jiu-jitsu turnira: Publika i borci učestvovali u masovnoj tučnjavi

N.N.
Policija istražuje motive incidenta koji se dogodio na takmičenju u predgrađu Moskve.

Turniri u borilačkim vještinama puni su žestokih borbi koje testiraju granice izdržljivosti ljudskog tijela. Ipak, rijetkost je da se posjetitelji međusobno potuku, a potom i odmjere snage s takmičarima.

Neredi su počeli neposredno nakon završetka turnira brazilske borilačke vještine jiu-jitsu, koji se tradicionalno održava u Krasnogorsku. Agresivni posjetitelji počeli su se međusobno tući i sukobljavati s profesionalnim borcima.

Videosnimka pokazuje da je sukob počeo žestokim obračunom dva muškarca. Momak koji ih je pokušao razdvojiti hrvačkim zahvatom je bačen na pod, a zatim je primio nekoliko snažnih udaraca. Neposredno nakon toga, nastao je opći haos, piše RT.

Pljuštali su udarci, potom je uslijedilo hrvanje i mnogi su se našli na strunjačama. Videosnimka je zapalila društvene mreže u Rusiji, a broj pregleda mjeri se stotinama hiljada.

Incident privlači pažnju policije i istražnih organa Rusije. Ministarstvo unutrašnjih poslova kaže da će detaljno ispitati učesnike tučnjave i utvrditi razlog sukoba.