Nakon pobjede
78

Joshua: Ja sam apsolutni šampion svijeta, protiv Wildera se borim u Britaniji

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Anthony Joshua je nakon pobjede nad Josephom Parkerom poručio da je apsolutni šampion svijeta te da će se protiv narednog protivnika boriti ponovo u Velikoj Britaniji.

Joshua je slavio sudijskom odlukom (118-110, 118-110, 119-109) te stigao do svoje 22. pobjede u karijeri u svom 22. meču. Ovo je bio njegov prvi meč u kojem do pobjede nije došao nakon nokauta.

"Bio sam fokusiran na 12 rundi. Smatram da je bilo teško. Zaboravite 'hype', Parker je šampion svijeta i zna sam da će biti odlučan, ali nekada ovo postane boskerski meč, a ne borba. Parker je kazao da će ovo biti rat. Ja sam kazao da će odlučivati bokserske finese i držao sam se svojih riječi te kontrolirao meč jab-udarcima, kontraudarcima. Glavnu stvar ne možemo zaboraviti - ja sam apsolutni šampion svijeta superteške kategorije", kazao je Joshua.

Joshuu sada vjerovatno čeka meč protiv Deontaya Wildera (32), američkog boksera koji je vlasnik WBC titule. Bitanac je poručio da će se boriti negdje u Britaniji bez obzira na to ko će biti protivnik Tyson Fury ili Wilder.

"Neću u SAD-u raditi borbu. Tokom svih ovih godina britanski borci su morali ići u Ameriku, svi su morali trošili ogroman novac da idu u Vegas. To možemo uraditi u Londonu, na Wembleyju, u Cardiffu - to je lokalno. Ostajemo ovdje", kazao je Joshua.