Želi treći okršaj
67

Holyfield izazvao Tysona: Nema izgovora, potpiši ugovor i uđi u ring

D. B.
Evander Holyfield (Foto: EPA-EFE)
Evander Holyfield (Foto: EPA-EFE)
Legendarni američki bokser Evander Holyfield izazvao je svog nekadašnjeg rivala Mikea Tysona na meč.

Tyson je prošle sedmice odradio meč protiv Roya Jonesa Juniora u Staples Centru u Los Angelesu, a sudije su odlučile da pobjednika nije bilo. Iako se radilo o humanitarnom meču, legendarni bokseri se nisu štedjeli.

Holyfield je gledao Tysona u akciji te je odlučio izazvati starog rivala.

"Nema izgovora. Ovo je borba koja se mora dogoditi. U subotu si rekao da si bio spreman boriti se sa mnom, stoga potpiši ugovor i uđi u ring, Tysone. Svijet čeka, na tebi je sve. Ja sam spreman", poručio je Holyfield.

Početkom ove godine se špekulisalo o meču između Holyfielda i Tysona, no Željezni Mike je ipak odmjerio snage s Jonesom Juniorom.

Sada Holyfield želi nazad u ring te traži revanš s Tysonom. Očekuje se da će Evander odraditi egzibicioni meč u aprilu.

Nedavno je izjavio de se ne bi vratio u ring za manje od 25 miliona eura, što bi moglo zakomplikovati pregovore. Tyson je zaradio 10 miliona eura za meč protiv Jonesa Juniora, a obećao je da će sredstva donirati u dobrotvorne svrhe.

Ako se Holyfield i Tyson nađu u ringu, to će biti njihov treći okršaj. Holyfield je dobio oba dosadašnja meča, prvi 1996. godine tehničkim nokautom u 11. rundi, a drugi godinu kasnije diskvalifikacijom Tysona koji mu je odgrizao dio uha.