Novi uspjeh
315

Faruk Vejo osvojio dvije zlatne medalje u brazilskoj jiu-jitsi na "Sarajevo openu"

K. H.
Faruk Vejo
Faruk Vejo
Član BJJ kluba Faruk Vejo osvojio je na međunarodnom takmičenju u brazilskoj jiu-jitsi, a koje je održano danas u Sarajevu, uz dvije zlatne medalje u dvije kategorije.

Šesnaestogodišnji Vejo jedini je takmičar koji se borio u dvije kategorije. Treba podsjetit da je Vejo nedavno na zahtjevnom turniru iz brazilske jiu jitsue, a koji je održan u Beogradu, također uspio osvojiti prvo mjesto i zlatnu medalju.

Brazilska jiu-jitsa (BJJ) je parteraška borilačka vještina koja iz dana u dan postaje jedan od sinonima slobodne borbe i samoodbrane i ima sve više poklonika širom Bosne i Hercegovine.

BJJ je napravila revoluciju među borilačkim sportovima i neizbježna je kombinacija kod mješovitih borilačkih sportova (MMA). Namijenjena je za sve uzraste i trenira se za najbolju samoodbranu od mogućih napada.

Priliku da pokaže svoje znanje u BJJ imalo je nekoliko stotina učesnika na "Sarajevo openu" koji je održan u subotu, 12. juna, u vrhunskim uslovima koje pruža arena hotela Hills na Ilidži. Organizator je sarajevska BJJ Arena.