Tri dana prije borbe
40

Damir Hadžović morao otkazati nastup u UFC-u: Ne mogu opisati koliko sam razočaran

N. M.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Najbolji bosanskohercegovački MMA borac Damir Hadžović morao je otkazati svoj nastup na UFC Fight Night 236 događaju, koji se održava predstojećeg vikenda u Las Vegasu.

Trebao je to biti povratak Hadžovića, rođenog Goraždanina s adresom u Danskoj, u oktagon nakon pauze od preko godinu i po, ali je tri dana prije borbe istu morao otkazati.

Kako je objasnio Bosanski bombarder, uzrok otkazivanja nastupa nije povreda već administracija, budući da je presporo trajalo izdavanje njegove radne dozvole za Ameriku.

"Nažalost, moja borba je otkazana zbog spore obrade radne vize. Ne mogu vam ni opisati koliko sam razočaran, to je jednostavno loša sreća. Nadam se novoj borbi uskoro", poručio je Hadžović na Instagrmau.

Posljednji meč je Hadžović u UFC-u radio u julu 2022. godine protiv Marca Diakiesea, koji ga je porazio jednoglasnom sudijskom odlukom.

Hadžović ima 37 godina, a trenutno je na omjeru od 14 pobjeda i 7 poraza u svojoj karijeri.

Inače, subotnji UFC događaj predvode Jack Hermansson i Joseph Pyfer, koji će se boriti u glavnoj borbi večeri, a u sunaslovnoj borbi će se sastati Dan Ige i Andre Fili.