Selektor košarkaša BiH
0

Bećiragić: Presudila je loša posljednja minuta, zaslužili smo pobjedu koliko i Poljska

N. K.
Adis Bećiragić (Foto: Screenshot)
Adis Bećiragić (Foto: Screenshot)
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić bio je razočaran nakon što je naša selekcija doživjela poraz u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre od Poljske rezultatom 72:76.
Bećiragić je nakon utakmice komentarisao poraz od Poljske, ali i čitav turnir koji se igrao u Gliwicama.

"Pozdrav svima koji vole ovu reprezentaciju i državu. Javljamo se iz Poljske poslije posljednje utakmice gdje smo izgubili u zadnjim sekundama. Sve se vrtilo otprilike oko jedne lopte. Kada pogledamo čitav turnir, od početka do kraja smo svakog dana igrali sve bolje i bolje. Momci su, svako u svojim mogućnostima i onoliko koliko smo im pružili vremena, dali maksimum. Vjerujem da ova reprezentacija može igrati puno bolje, da se malo duže uigraju", rekao je Bećiragić.

Istakao je kako su apsolutno svjesni promjene generacije i načina igranja s obzirom da je ekipa dugo igrala s Johnom Robersonom.

"Prvi put smo igrali u jednoj drugoj formaciji gdje je vrlo teško za kratko vrijeme promijeniti način igre. Zahvaljujem se opet svim igračima koji su uspjeli u kratkom vremenu i u velikom procentu promijeniti način igre. Dobili smo još dva nova igrača koji su ušli u rotaciju - Amara Alibegovića i Luku Garzu. Sve u svemu žao nam je što nismo prošli jer smo, koliko god je Poljska zaslužila, i mi smo. Mislim da smo se čak i doveli u situaciju da pobijedimo, ali smo loše odigrali posljednju minutu. O suđenju ne možemo da pričamo, tako je kako jeste, mi nemamo pravo da se žalimo, možemo biti žalosni. Ipak, samo trebamo gledati svoje greške”, poručio je Bećiragić.