Mihajlo Memedović postavio rekorde BiH u skoku udalj za mlađe i starije juniore

Mihajlo Memedović postavio rekorde BiH u skoku udalj za mlađe i starije juniore
0
S
SRNA
24.2.2020. u 10:34
2
komentara
0

dijeljenja
Mihajlo Memedović postavio rekorde BiH u skoku udalj za mlađe i starije juniore Mihajlo Memedović (Foto: SRNA)
Član Atletskog kluba Glasinac sa Sokoca Mihajlo Memedović postavio je rekorde BiH u skoku udalj za mlađe i starije juniore i u sedmoboju za mlađe juniore nastupivši van konkurencije na Prvenstvu Srbije u višeboju za sve kategorije održanom u Beogradu.
Trener AK Glasinac Neđo Đurović rekao je Srni da je Memedoviću skokom udalj od 6,98 metara nedostajalo samo sedam centimetara da ispuni normu za Evropsko atletsko prvenstvo.

On je dodao da je Memedović u disciplini sedmoboj sa 4.505 bodova ostvario rezultat bolji za 1.000 bodova od dosadašnjeg rekorda BiH za mlađe juniore i da je postao prvak BiH u sedmoboju za ovu kategoriju.

Đurović je naveo da je Memedović u sedmoboju, takmičeći se na 60 metara, 60 metara s preponama, skokovima udalj, uvis i skoku s motkom te u bacanju kugle i trci na 1.000 metara u svim disciplinama postigao lični rekord, što je za svaku pohvalu.

"Memedović je još jednom pokazao da je veliki potencijal i budućnost atletike Glasinca jer je i na prethodnom dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu pokazao da je speman za nove rekorde", istakao je Đurović.

Atletski savez Srbije bio je organizator Prvenstva Srbije u dvorani u višeboju za sve kategorije koje je održano minulog vikenda u Beogradu.

Atletičar Glasinca nastupio je na ovom takmičenju sa još dva sedmobojca iz BiH van konkurencije.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...