Tehnologija
36

Želite li sat koji možete povezati s iPhoneom?

Klix.ba
Ručni sat Casio G-Shock GB6900AA ima mogućnost povezivanja sa iPhoneom putem Bluetootha 4.0. Na taj način korisnik dobija upozorenja o primljenom emailu i pozivima.

Sat punog naziva G-Shock Bluetooth Low Energy Smart Watch daje notifikacije za osnovne stvari poput napomena iz kalendara, vremena i slično. Zvukove je moguće zamijeniti vibracijom. Dovoljno je samo da dva puta dodirnete sat.

Ima ugrađen sistem koji korisnika obavještava da je njegov iPhone izvan dometa. To je savršeno rješenje za one koji telefone ostavljaju u ugostiteljskim objektima, taksiju i slično.

Čak i kada je spojen s iPhoneom, sat ne troši mnogo energije. Ukoliko Bluetooth funkciju koristite 12 sati dnevno, baterija će trajati dvije godine.

Casio nije prva kompanija koja je proizvela sat koji je moguće spojiti sa pametnim telefonom. Sonyjev LiveView, koji košta 78 dolara, ima operativni sistem Android 2.0 i može preuzimati aplikacije namijenjene ovom operativnom sistemu. Meta Watch FRAME, koji je moguće kupiti za 199 dolara, također se može spojiti sa iPhoneom 4S i mobitelom koji ima operativni sistem Android.

Casio G-Shock se može spojiti sa iPhoneom 4S i iPhoneom 5, a njegova cijena je 180 dolara.