Umjetničko djelo
35

Xiaomi Mi 11 rastavljen i sastavljen u skulpturu zmaja

D. B.
Kompanija Xiaomi je objavila zanimljiv video u kojem je prikazano kako od komponenti smartphonea Mi 11 nastaje skulptura zmaja.

Xiaomi Mi 11 je predstavljen posljednjih dana 2020. godine ite je postao prvi smartphone s novim Qualcommovim procesorom Snapdragon 888.

U videu objavljenom na internetu prikazano je rastavljanje dva primjerka modela Mi 11, kao i četiri primjerka s vegeterijanskom kožom koji su korišteni zbog njihovog mekšeg materijala.

Umjetniku je bilo potrebno 30 dana da od komponenti smartphonea napravi impresivnu mehaničku skulpturu zmaja. Dijelovi kože su korišteni za izradu rogova i krila zmaja.

Glavna kamera od 108 MP poslužila je za zamjeva prsa, a skulptura je postavjena na posebno ukrašeni Qi bežični punjač te izgleda imresivno.

Podsjetimo, Mi 11 pokreće Snapdragon 888 procesor uparen sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Uređaj ima 6,81-inčni AMOLED ekran QHD+ rezolucije i frekvencije osvježavanja od 120Hz. Ivice ekrana su zakrivljene, a u njega je integrisan i Goodixov optički senzor za otisak prsta.

Osim glavne kamere od 108 M, nazad su i ultraširoka kamera od 13 te osnovna macro kamera od 5 MP. U rupičasti izrez na ekranu smještena je selfie kamera od 20 MP.

Xiaomi Mi 11 košta 500 eura i već je u prodaji.