|

Unapređenje komunikacije: Viber lansira grupni chat kapaciteta milijardu korisnika

Unapređenje komunikacije: Viber lansira grupni chat kapaciteta milijardu korisnika
18
Klix.ba
4.3.2018. u 20:58
28
komentara
18

dijeljenja
Unapređenje komunikacije: Viber lansira grupni chat kapaciteta milijardu korisnika Foto: EPA-EFE
Viber, aplikacija za razmjenu poruka, objavila je pokretanje Viber zajednice (Communities), čime je postala prva aplikacija ovog tipa koja nudi prostor za chat, odnosno, dopisivanje u kome će milijardu korisnika nesmetano moći da razmjenjuje poruke i sve vrste sadržaja.
“Trenutno stanje na tržištu je takvo da ograničava grupne chatove na stotine ili hiljade korisnika, a sada Viber pruža korisnicima mogućnost da se na ovaj način povežu sa milijardu sagovornika iz cijelog svijeta u jednom jedinom grupnom chatu”, navodi se u saopćenju kompanije Viber Rakuten.

Viber će također predstaviti i nove funkcije za monetizaciju, koje će omogućiti vlasnicima zajednica da unutar njih kreiraju modele za stvaranje prihoda kako se one budu razvijale i postajale masovnije.

Novi članovi Viber zajednice će imati pristup kompletnoj historiji chatova unutar tih zajednica i moći će da se uključe u razgovore koristeći sve raspoložive funkcije na
Viberu poput GIF-ova, stickera, fotografija, video file-ova, kao i osnovnog teksta.

U skladu sa Viber imperativom, koji podrazumijeva privatnost sadržaja i sigurnost samo će imena članova zajednice biti prikazana u chatu, dok će njihovi brojevi telefona biti sakriveni od drugih članova.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...