{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Teslina baterija spremna za završno ispitivanje

23.11.2017. u 10:52
12
20
Teslina baterija spremna za završno ispitivanje
12
Teslina baterija spremna za završno ispitivanje
Sistem Powerpack ima kapacitet 100 megavata
Najveća svjetska litij-ionska baterija koju pravi kompanija Tesla ulazi u završno ispitivanje. Završena je instalacija baterije na jugu Australije, tačnije sistema Powerpack kapaciteta 100 megavata.
Premijer Jay Weatherill izjavio je da je kompanija Elona Muska završila instaliranje baterije u Jamestownu. Sistem Powerpack spojen je na vjetroelektranu u blizini Jamestowna, tri sata vožnje od Adelaidea, glavnog grada Južne Australije, savezne države koja je suočena s ozbiljnim energetskim izazovima.

Weatherill je kazao kako će baterija od 100 megavata sada biti energizirana i testirana kako bi se osiguralo da zadovolji sve regulatorne zahtjeve tržišta i državne vlade.

"Dok drugi samo razgovaraju, mi realiziramo naš energetski plan, čineći Južnu Australiju više samodostatnom i pružit ćemo rezervnu snagu i pristupačniju energiju stanovnicima ovog ljeta", kazao je Weatherill.

Kompanija Tesla uključila se u cijelu priču posredstvom sada već poznate opklade njenog izvršnog direktora i tvorca Elona Muska u martu ove godine. Musk je na Twitteru rekao da će sistem biti instaliran i u funkciji u roku 100 dana od potpisivanja ugovora, u protivnom će sve uraditi besplatno.

Tesla baterija bit će zvanično predstavljena sljedeće sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: