Čitate li sve poruke?
0

Šta vaš inbox govori o vama

Klix.ba
Koliko u ovom trenutku imate nepročitanih poruka u vašem inboxu? Šta to govori o vama?

Email nihilisti imaju od nula do deset nepročitanih poruka i relativno mali broj neobrisanih. Ove osobe brišu većinu poruka a da ih prethodno i otvore.

Sakupljač emailova nema nepročitanih poruka, ali također nikada ne briše svoje poruke. Ovakve osobe izluđuje kada vide da imaju novi mail, ali ne žele izbrisati nijedan stari email, jer se plaše da bi mogli izbrisati neku važnu informaciju. Broj poruka u njihovom inboxu je ogroman.

Email nostalgičari imaju veliki broj nepročitanih poruka iz prostog razloga što nemaju volju da, kada sjednu za kompjuter, pročitaju sve nove poruke. Zbog toga se poneka poruka zagubi u talasu novih. Vremenom se taj broj znatno uveća. S vremena na vrijeme se odluče da obrišu veliki broj poruka, ali onda naiđu na neku koja probudi razna sjećanja i odustanu.

Osobe koje poriču postojanje emaila jednostavno isključe brojač nepročitanih poruka. Broj njihovih nepročitanih poruka je nepoznat.

Prosvijetljeni email korisnik nikada nema nepročitanih poruka i ima relativno mali broj neobrisanih poruka. Ove osobe su disciplinovane i imaju rutinu kada je u pitanju pregledanje i čitanje poruka. Oni čuvaju samo veoma bitne poruke.

Email čistunac nema nepročitanih poruka i ima ekstremno mali broj neobrisanih poruka. Ove osobe brišu skoro sve, osim kada znaju da će im nešto definitivno trebati u budućnosti.

Email razarač posjeduje relativno veliki broj emailova koje čuva iz nekog razloga, ali uvijek redovno otvara, čita i briše sve one poruke koje mu ne trebaju.

Obožavatelj email haosa ima veliki broj nepročitanih i neobrisanih poruka. Ove osobe jednostavno ne zanima šta sve imaju u inboxu. Oni čitaju ono što ih zainteresuje, a ostalo jednostavno ignorišu.

Razumno organizovani korisnik nema nepročitanih poruka i ima relativno veliki broj neobrisanih privatnih poruka. Oni brišu sve nepotrebne stvari, a one privatne, bez obzira na to da li su bitne ili ne, čuvaju.