Zvanična potvrda
11

Smartphone OnePlus 7 Pro će imati tri stražnje kamere

Klix.ba
Glasina o nadolazećim smartphoneima OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro je mnogo, a kompanija OnePlus je sada zvanično potvrdila da će Pro model imati tri stražnje kamere.

OnePlus je objavio kratki video na Twitteru koji prikazuje render uređaja s tri stražnje kamere, a uz video je i hashtag #OnePlus7Pro. Kamere su poredane vertikalno, što dokazuje ispravnost prethodnih glasina i rendera.

Detalja o kamerama zasad nema, ali smo vidjeli različite varijante u proteklih godinu dana koliko su prisutne na uređajima. Huawei P20 Pro ima standardnu, telephoto i monohromnu kameru, dok su LG V40 ThinQ, Mate 20 serija, P30 porodica te Samsung Galaxy S10 umjesto monohromne dobili ultraširoku kameru.

Vidjeli smo i pristupačne mobitele s kombinacijom standardne, ultraširoke i kamere za dubinu iako je treća bila uglavnom suvišna jer ultraširoke i telephoto kamere uglavnom imaju istu mogućnost.

Špekuliše se da će OnePlus 7 Pro imati pop-up selfie kameru, a direktor kompanije Pete Lau je najavio da će postaviti nove standardne kada je riječ o ekranima namijenjenim smartphoneima. Predstavljanje uređaja je zakazano za 14. maj.

Vezani članci