{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samsung: Nije bitno jesmo li mi ukrali ideje, Apple ih je prvi ukrao

15.8.2012. u 09:29
5
15
Samsung: Nije bitno jesmo li mi ukrali ideje, Apple ih je prvi ukrao
5
Samsung: Nije bitno jesmo li mi ukrali ideje, Apple ih je prvi ukrao
Kako se približava kraj suđenja u sporu između Applea i Samsunga, Samsung je napravio neobičan korak. Naime, Apple je odmah prešao na završnu riječ i optužio Samsung da je svjesno ukrao njihovu tehnologiju i dizajn, tako što su detaljno ispitali sve ključne elemente iPhonea i prenijeli ih na svoje proizvode.
Umjesto da negiraju navode, u Samsungu su se odlučili na potpuno drugačiji pristup – dokazivanje da su Appleovi tehnološki patenti nevažeći, jer su i sami ranije ukradeni.
Za početak, Samsung se fokusirao na Appleov patent zumiranja slika prstima, za koje kalifornijska firma Cupertino tvrdi da se prenose na nekoliko Samsungovih pametnih telefona i tableta.

Samsungov advokatski tim je sudu predstavio svoj prvi dokaz, nazvan "Diamond Touch". "Diamond Touch" je ogromni ekran osjetljiv na dodir, koji je napravio Mitsubishi. Prema njihovim tvrdnjama, patent zumiranja prstima je nevažeći, jer je postojao godinama prije lansiranja iPhonea.

Samsung je naveo i da je Apple svjesno ukrao ovu tehnologiju od Mitsubishija. Adam Bogue, Mitsubishijev inžinjer, je na sudu priznao da je pokazao "Diamond Touch" Appleovim inžinjerima još 2003. godine.

Zbog dokaza da je funkcija zumiranja prstima postojala mnogo ranije nego je Apple dobio patent, Samsung smatra da se taj patent treba proglasiti nevažećim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: