{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samsung i Apple dobili djelomične zabrane prodaje

Klix.ba
25.8.2012. u 16:15
3
5
Samsung i Apple dobili djelomične zabrane prodaje
3
Samsung i Apple dobili djelomične zabrane prodaje
Sud u Južnoj Koreji je presudio da su kompanije Apple i Samsung povrijedile zakon o patentima međusobno, tako da je uvedena djelomična zabrana prodaje njihovih uređaja.
Zabrana prodaje se odnosi na Appleov iPad i iPad 2, kao i iPhone 3GS te iPhone 4. Samsung ne može prodavati svoj Galaxy Tab i Galaxy Tab 10.1, kao ni Galaxy S i S2 mobitele.

Zabrana je nametnuta jer je Apple dva puta prekršio zakon, dok je Samsung to učinio jednom. Za obje kompanije su izrečene i nobčane kazne.

Južnokorejski sud je utvrdio da je Samsung ukrao bounce back patent, tehnologiju koja upozorava vlasnika mobitela kada je stigao na dno ekrana. Što se Applea tiče, sud je odbio tvrdnje da je Galaxy S kopija iPhonea.

"Postoji mnogo sličnosti u dizajnu poput zaobljenih uglova i velikih ekrana, ali su te sličnosti dokumentovane u ranijim proizvodima. Mogućnost različitog dizajniranja ekrana osjetljivih na dodir je veoma mala. Samsung se branio što njegov uređaj ima tri dugmeta naprijed i drugačiji dizajn kamere i bočnog dijela", rekao je sudac za Reuters.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: