Sačuvajte fotke na sigurnom
85

Pycsell – novi način komunikacije putem fotografija

Klix.ba
Nakon testne faze, od danas je ozvaničen rad portala www.pycsell.com koji omogućava potpuno novi način komunikacije putem fotografija. Namijenjen svima koji žele pohraniti fotografije na sigurno, te što je još važnije, kontrolirati njihovu privatnost, Pycsell omogućava narudžbu putem interneta odštampanih fotografija u željenim formatima, u isprintu vrhunske kvalitete, uz isporuku bilo gdje u svijetu.

Za one kojima je fotografija više od hobija, ovaj proizvod omogućava da promoviraju svoj kreativni rad i pri tom sami formiraju cijenu svojih fotografija.

"Pycsell smo razvijali godinu dana sa željom da zaljubljenicima u fotografiju ponudimo proizvod koji će sačuvati običaj izrade fotografija koristeći se najboljim od onoga što nam tehnologija može ponuditi", istakao je Damir Ibrišimović, direktor Atlantbh d.o.o., kompanije koja je razvila Pycsell platformu. Od najvažnijih prednosti Pycsella on izdvaja apsolutnu sigurnost pohranjenih fotografija, te kontrolu nad njihovim vlasništvom.

"Primjenom najsavremenijih trendova u IT industriji, prije svega Cloud tehnologije, postigli smo da vaše fotografije budu neuporedivo sigurnije na Pycsellu nego na vašem računaru", objasnio je Ibrišimović naglasivši da Pycsell čuva fotografije sve dok ih vlasnici ne odluče izbrisati. "Ukratko, na Pycsellu vaše fotografije pripadaju – samo vama", zaključio je.

Uz pomoć Pycsell proizvoda moguće je na topao i sentimentalan način sa nekim podijeliti fotografije važnih porodičnih i životnih trenutaka, kada isprintane fotografije stignu na željenu adresu.

"Pycsell je tehnologija koja spaja ljude", ističe Ibrišimović te podsjeća na čitavu generaciju starijih ljudi koji se emotivno vežu za fotografije koje drže u ruci, a ne za one koje gledaju na ekranu. "Zbog toga vjerujemo da će Pycsell posebno biti popularan među bh. dijasporom, koja i na ovaj način može održavati vezu sa rodbinom u Bosni i Hercegovini", zaključio je Ibrišimović.

Iz Pycsella najavljuju kontinuirane inovacije kako bi svojim korisnicima nudili što kvalitetnije servise, a već su u ponudi razni alati kojima se fotografije mogu obraditi i unaprijediti. "Uskoro će biti dostupne i besplatne Android i iOS Pycsell aplikacija, koja će omogućiti da fotografije napravljene mobilnom Pycsell aplikacijom odmah budu uploadovane u vaš Pycsell album", najavio je Ibrišimović.

Korištenje Pycsell.com platforme je besplatno, a prijavite li se svojim Facebook korisničkim računom, svi albumi sa fotografijama će se automatski prebaciti na Pycsell.com.